-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12170 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

لطفاً روزهايي كه از نظر قرآن و احاديث كسب و كار در آنها حرام يا مكروه است، بنويسيد؟

در روايات، آيات و فتواي فقها روزي كه كسب و كار در آن حرام باشد، نيامده است. امّا در برخي از روزها و ساعات كسب و كار مكروه است. يكي از اين ساعتها معامله بين اذان صبح و اول آفتاب است كه مراجع در رسالهها حكم به كراهت آن دادهاند.

از برخي آيات و روايات استفاده ميشود كه كسب و كار در برخي ساعات و روزها ناپسند است. لطفاً حكم به كراهت يا... از دفتر مرجع تقليد خودتان جويا شويد كه عبارتند از:

1. معامله هنگام نماز: در روايتي در تفسير آيه رِجالٌ لا تُلهيهِم تِجـَرَةٌ ولا بَيعٌ عَن ذِكرِ اللّهِ; (نور،37); مرداني كه نه تجارت و نه معاملهاي آنان را از ياد خدا و برپاداشتن نماز و اداي زكات غافل نميكند، آمده است. آنان تجاري هستند كه خريد و فروش آنان را از ياد خدا غافل نميكند و هنگامي كه وقت نماز فرا رسد ابتدا آن وظيفه را انجام ميدهند.( وسايلالشيعه، شيخحرعاملي;، ج، ص 401، مؤسسه آل البيت. ) از اين روايت فهميده ميشود، معامله هنگام نماز ناپسند است. همچنين از آيه 9 سورة جمعه;يـَاَيُّهَا الَّذينَ ءامَنوا اِذا نوديَ لِلصَّلوَةِ مِن يَومِ الجُمُعَةِ فَاسعَوا اِليَ ذِكرِ اللّهِ وذَرُوا البَيعَ ذَلِكُم خَيرٌ لَكُم اِن كُنتُم تَعلَمون (جمعه،9) استفاده ميشود كه معامله هنگام برپايي نماز جمعه در زمان غيبت ناپسند است .

2. پرداختن به كارهاي دنيوي در روز عاشورا.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.